Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Ati scris o carte si vreti s-o publicati. Cum procedati?

1. Nu electronic!

Editura NU accepta manuscrisul cartii dvs. sub forma electronica.

2. Electronic, doar mostre

Puteti trimite sub forma electronica "o mostra" de manuscris: o cantitate suficient de mica pentru a fi citita dar relevanta pentru intreg, insotita neaparat de materialele mentionate la punctul 4.

3. Date tehnice ale manuscrisului

Oferiti, editurii un "manuscris" (scris la calculator) complet, tiparit pe hartie, cu filele numerotate. Textul sa fie aerisit, scris cu un caracter clasic, Times corp 12 cu interlinia mai mare decat cea standard, tehnoredactat cat mai putin.

4. Prezentarea manuscrisului

Plasati cuprinsul la inceput. Insotiti manuscrisul de o prezentare de cel mult o pagina: povestiti pe scurt continutul, spuneti cui se adreseaza, de ce va fi cumparata, pe ce canale trebuie promovata, cum puteti contribui la promovare. Aduceti argumente credibile in favoarea publicarii. Adaugati o scurta prezentare a dvs., autorul. Daca lucrarea are bibliografie atasati-o manuscrisului.

5. Primirea manuscrisului si raspunsul

Daca sunteti bacauan, aduceti manuscrisul la editura. Daca nu, trimiteti-l prin posta. Raspunsul editurii vine telefonic sau prin e-mail in 5 de zile. Daca raspunsul este negativ, manuscrisul va fi inapoiat prin posta.

6. Plata autorilor

Pentru lucrarile pentru care s-a luat decizia de publicare veti fi contactati pentru a stabili termenii si conditiile contractului. Suma e stabilita printr-un contract si reprezinta un procentaj din vanzarile cartii -10%. De exemplu pretul de librarie al cartii este de 10 RON, autorului ii revin 1 RON la fiecare exemplar vandut.
Pentru publicarea manuscriselor refuzate sau a unor carti mai greu vandabile, editura accepta sponsorizari mijlocite de autor. Pregatirea pentru tipar si tiparirea dureaza, in functie de volum si de complexitate aproximativ 5 de zile (din momentul in care manuscrisul a fost luat in lucru).

7. Tiparirea de carti in regia autorului

Autorul îsi prezinta intentia de a publica la Editura ROVIMED PUBLISHERS
Autorul prezinta manuscrisul (tiparit pe hartie, nu in format electronic!) spre lectura si avizare. Mentioneaza daca manuscrisul a mai fost prezentat si altor edituri spre tiparire.
În cazul avizarii pozitive a continutului, autorul asigura formatul electronic al lucrarii, pentru tehnoredactare si coperta.

  Contractul cu autorul:
 • Editura pregateste forma finala pentru tipografie si i-o prezinta autorului.
 • Editura pune la dispozitie I.S.B.N.-ul, descrierea C.I.P. si codul de bare - GRATUIT.
 • Editura asigura tiparirea lucrarii.
 • Editura ridica de la tipar cartea.
 • Editura asigura expedierea pentru depozitul legal al Bibliotecii Nationale la Bucuresti.
 • Editura poate finanta partial sau integral anumite lucrari.
 • Autorul stabileste tirajul cartii (1-500ex. - la cererea ferma a autorului editura poate asigura si tiraje mult mai mari).
 • Autorul pune la dispozitia editurii 7 exemplare din carte pentru depozitul legal al Bibliotecii Nationale si 5 exemplare pentru fondul propriu al editurii.
 • Autorul achita sumele de editare si tipar.
 • Conditii de prezentare a manuscrisului
 • Lucrarea trebuie sa fie culeasă cu caractere românesti;
 • Desenele atasate lucrărilor se vor pune la dispozitie pe suport de hartie, calc sau folie pentru a fi scanate sau pe suport digital (CD sau dischetă) ca fisiere cu extensiile: *.TIFF, *.PSD, *.JPG, *.GIF, *.BMP, *.EPS; aceleasi conditii sunt valabile si pentru sugestiile de copertă;

8. Propunere de traducere

Cum procedati?

La fel ca mai sus, dar insotind scrisoarea de oferta catre directorul editorial cu o mostra din traducerea dvs., mai ales daca folositi posta electronica. 


Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte