Enciclopedia plantelor medicinale spontane din Romania - Mihaela Temelie

Referinta: 9786065837096




75,00 lei
56,25 lei (TVA inclus) Reducere: 25%

Enciclopedia plantelor medicinale spontane din Romania

Autor
Mihaela Temelie
Colectie
Enciclopedia plantelor
An aparitie
2017
Pagini
432
ISBN
978-606-583-709-6
Tip coperta
Brosat
Format
294 x 208


Cantitate

0234.537.441 / 0740.429.533

Program: Luni - Vineri » 09:00-16:00


CUVÂNT ÎNAINTE

 

            Există un număr mare de cărţi despre plantele medicinale spontane. Pentru ca un nou volum de acest gen să-şi croiască drum, trebuie să prezinte aspecte şi informaţii noi, să ofere abordării inedite şi exact acest lucru îşi propune şi lucrarea de faţă.

            Acest volum, prin întreaga sa prezentare, se adresează în egală măsură specialiştilor (biologi, medici, farmacişti), dar şi publicului larg, oferind informaţii noi, bogate şi diverse legate de plantele medicinale.

            Lucrarea începe cu o prezentare succintă a istoriei utilizării plantelor medicinale din flora spontană şi importanţei lor în viaţa omului, care face obiectul primului capitol „Introducere”.

            În capitolul „Noţiuni generale despre plante medicinale” se prezintă principalele clase de principii active, ca substanţe tămăduitoare pentru organismul uman. De asemenea se indică metodele de identificare, recoltare, uscare şi conservare ale plantelor medicinale în subcapitolul „Din farmacia verde în farmacia casei”. Un loc aparte în acest subcapitol îl are prezentarea specială a precauţiei faţă de plantele medicinale toxice (În încheierea lucrării se găseşte şi un „index de plante medicinale toxice – denumiri ştiinţifice şi populare”). Capitolul se încheie cu prezentarea modurilor de prelucrare a drogurilor (organele uscate ale plantelor medicinale).

            Al treilea capitol, care este şi cel mai vast, cuprinde „Plantele medicinale spontane”. Fiecare specie de plante se legitimează cu denumirea populară şi ştiinţifică, urmată de încadrarea în familie, ecologia şi răspândirea în ţară cu menţionarea arealului pe harta României. În continuare se prezintă descrierea botanică succintă pentru recunoaşterea plantei, organul (organele) utilizat (e), recoltarea (la plantele medicinale cele mai folosite recoltarea este însoţită de prezentarea produsului obţinut, pentru a putea fi utilizat cu maximum de randament). Monografia plantei se completează cu compoziţia chimică din punct de vedere ale virtuţilor terapeutice, precum şi, unde este cazul, toxicologia plantei urmată de acordarea primului ajutor în cazul unor intoxicaţii accidentale cu plante medicinale toxice. Apoi sunt prezentate recomandările fitoterapeutice şi modul de administrare al plantelor, atât în uz intern, cât şi în cel extern. La produsele la care este cazul se menţionează şi cosmetica. Fiecare plantă este însoţită de un desen alb – negru, care o reprezintă.

9786065837096

Fisa tehnica

Autor
Mihaela Temelie
Colectie
Enciclopedia plantelor
An aparitie
2017
Pagini
432
ISBN
978-606-583-709-6
Tip coperta
Brosat
Format
294 x 208

Referinte specifice

8 alte produse in aceeasi categorie: