Scara viselor. Creatia literara in ciclul de achizitii fundamentale. Indrumar

0,00 lei


Cantitate

0234.537.441 / 0740.429.533

Program: Luni - Vineri » 09:00-16:00


 

Prin grija față de tinerele generații, profesorul Mirela Spiță de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Bacău își face o înaltă îndeletnicire în mânuirea cu aleasă dăruire a viselor purtate, pe umeri de vioară, prin viața elevilor săi.

Profesoara Mirela Spiță visează vise îndrăznețe și, așa cum a visat, așa a devenit. Idealul ei este profeția lucrurilor pe care le dezvăluie elevilor săi. Cea mai mare realizare a fiecărui om a fost, la început, și pentru o perioadă, doar un vis.

Mirela Spiță ne amintește, prin această dăruire, că visătorii sunt salvatorii lumii. Așa cum lumea vizibilă este susținută de cea invizibilă, tot așa și oamenii, cu toate încercările și greșelile și vocațiile lor mărunte sunt susținuți de viziunile minunate ale visătorilor solitari.

Ea ne strigă un adevăr pe care noi nu-l vedem și nu-l știm, iar dacă îl cunoaștem, în toată deplinătatea lui, l-am uitat, acela că: omenirea nu poate să-și uite visătorii! Nu poate să lase idealurile lor să fie uitate și să dispară! Omenirea trăiește în propriile vise! Le recunoaște prin realitățile care așteaptă să fie experimentate de visătorii lor.

Visătorii sunt aici, lângă noi; sunt bravii noștri contemporani, sunt cu miile, cu sutele de mii, cu milioanele! Dar câți dintre ei își aștern pe hârtie visele? Compozitor, sculptor, pictor, poet, învățat, profet, aceștia sunt făcătorii lumii de după această lume, sunt arhitecții Paradisului. Lumea este mai frumoasă pentru că ei au trăit; fără ei, omenirea ar pieri, din lipsă de vise. Cel care menține o viziune minunată în inima sa, un ideal măreț, va realiza cu siguranță acel ideal mai devreme sau mai târziu.

Copilăroși în scuze, ne punem deoparte arma puternică a visului, lăsându-ne hrăniți sărac doar de ceea ce pare tangibil, real, monoton și, din păcate, simplist. Scara viselor noastre n-am urcat-o decât pentru a ne speria de înălțimea spre care ne-am îndreptat, fără să-i oferim onoarea de a ne susține din ce în ce mai aproape de ceea ce-i făurit în minte și totuși, atât de aproape de inimă!

Fericit Omul și Profesorul Mirela Spiță, pentru tot ce face și mă bucur că mai există asemenea Oameni dăruiți pentru oameni!

Prof. univ. dr. Aurel BACIU

Membru al Societății Culturale APOLLON

Referinte specifice

14 alte produse in aceeasi categorie: