Negocierea conflictelor intr-o institutie de invatamant

13,72 lei


Cantitate

0234.537.441 / 0740.429.533

Program: Luni - Vineri » 09:00-16:00


Oamenii traiesc si muncesc impreuna. Este important pentru ei sa se inteleaga unii cu altii. In acelasi timp, conflictele reprezinta o realitate cotidiana pentru fiecare om. Intr-o colectivitate umana trebuie sa acceptam conflictele ca fiind absolut normale, iar rezolvarea lor trebuie sa fie un proces de grup, deoarece orice grup uman cuprinde membri cu personalitati diferite, cu motivatii diferite si cu un potential de munca si creatie care variaza in limite foarte largi.
La aceste aspecte se adauga faptul ca epoca spre care se indreapta societatea contemporana este una a schimbarilor profunde desfasurate la intervale scurte de timp. O epoca despre care putem spune ca este dominata de accelerarea continua a ritmului de viata a omenirii.
Scolii ii revine sarcina de a pregati viitorul adult astfel incat sa fie pregatit pentru a preintampina conflictele cu care se confrunta si a le evita atunci cand e cazul, sau cel putin a le rezolva in cel mai bun mod, astfel incat atat el, cat si cei implicati sa nu fie stopati in acest proces de schimbare si de evolutie si, deci, de dezvoltare personala.
Pentru a fi pregatiti sa actioneze eficient atunci cand sunt implicati intr-un conflict, oamenii trebuie sa fie constienti de anumite coordonate ale conflictelor: conflictul este o parte fireasca a vietii de zi cu zi, o realitate a vietii cotidiene, inerenta relatiilor umane conflictul poate fi tratat pe cai pozitive sau negative abordat printr-o gandire pozitiva, conflictul poate avea rezultate creative, poate fi o forta pozitiva pentru cresterea personala si schimbarea sociala abordat printr-o gandire negativa, conflictul poate avea rezultate distructive atat din punct de vedere emotional, spiritual, cat si fizic conflictul poate deveni o sursa de maturizare si invatare, ajuta la descoperirea propriilor valori si credinte, la sanatatea mentala si individuala capacitatile de management al conflictului pot fi invatate prin practica putem imbunatati comunicarea, negocierea, medierea conflictelor modul in care definim o problema determina daca si cum o vom rezolva (cu cat definim mai clar problema, cu atat mai usor vom gasi o solutie) intr-un conflict sentimentele sunt importante, cateodata nu ajungem la motivele conflictului si nu-l putem rezolva pana cand nu luam in considerare sentimentele neconstientizate.
Este adevarat ca atat noi, cat si elevii nostri, suntem martorii si, uneori, chiar produsul manifestarilor prin care conflictele sunt solutionate impropriu si, in acest sens, se soldeaza cu repercursiuni asupra tuturor persoanelor implicate. Este adevarat ca atunci cand oamenii se gandesc la conflict cuvintele care le vin in minte sunt

Referinte specifice

14 alte produse in aceeasi categorie: