Jocul didactic - cale de acces spre sufletul copilului.

13,72 lei


Cantitate

0234.537.441 / 0740.429.533

Program: Luni - Vineri » 09:00-16:00


In activitatile didactice desfasurate de invatator, se manifesta in mod constant, preocuparea pentru selectarea si folosirea acelor metode care sa contribuie intr-o masura mai eficienta la activizarea elevilor in lectii. In acest sens se poate aprecia ca jocul didactic si alte forme ale jocului reusesc intr-o masura apreciabila sa atraga potentialul biopsihic al elevilor in desfasurarea jocului.
Am constatat ca atunci cand am introdus in diferite momente ale lectiei jocul didactic, elevii au raspuns cu mai mult interes la problemele lectiei. Insusirea constienta a cunostintelor asigura temeinicia lor si duce la dezvoltarea intelectuala precum si la dezvoltarea spiritului de independenta, de investigatie, de creativitate. Cunostintele, priceperile, deprinderile dobandite de elevi in ciclul primar folosesc pentru formarea si dezvoltarea personalitatii elevului.
Calitatea fundamentala a unei metode este eficienta ei, dar aceasta se apreciaza in functie de rezultatele superioare obtinute si de gradul de perfectionare a invatamantului. Numai cunostintele obtinute prin efort propriu devin proprietate personala si permanenta, asa cum se intampla in joc.
Folosind o gama variata de metode si procedee active, cum ar fi: problematizarea, invatarea prin descoperire, observatia, exercitiul, activitatea independenta, diferentiata, algoritmizarea si jocul didactic elevul este pus in situatia de a munci permanent pentru a inlatura momentele de pasivitate, de a da raspunsuri adecvate la situatiile problema si de a emite ipoteze.

Referinte specifice

16 alte produse in aceeasi categorie: