Rolul jocului didactic in dezvoltarea vocabularului elevilor

18,00 lei


Cantitate

0234.537.441 / 0740.429.533

Program: Luni - Vineri » 09:00-16:00


 

Cultivarea limbajului reprezintă una dintre cele mai de seamă sarcini ale ciclului primar și ale școlii în general. Bogăția unei limbi este dată în primul rând de varietatea vocabularului.

Raportul dintre limbaj și educație este strâns pentru că educația se realizează prin intermediul limbajului, dar și limbajul se îmbogățește prin intermediul educației.

Îmbogățirea și perfecționarea vocabularului se realizează în cea mai mare măsură la disciplina limba română. Pentru realizarea obiectivelor acestei discipline sunt folosite diferite metode, fie ele tradiționale sau modeme, în mijlocul lor un rol important îl ocupă jocul didactic.

Jocul este o acțiune specifică, desfășurată după reguli acceptate de bună voie, de aceea este o activitate plăcută tuturor vârstelor. Tocmai din pricina faptului că este desfășurată cu plăcere și voie bună, jocul didactic poate duce la îndeplinirea obiectivelor disciplinei limbii române mult mai ușor. Prin jocul didactic se pot asimila noi informații, se pot verifica și consolida anumite cunoștințe, dezvoltă capacități cognitive, afective, volitive, formează atitudini și convingeri.

Prin intermediul jocului didactic copilul va duce sarcinile cerute la îndeplinire cu plăcere, ușor, cu interes, nu se va simți constrâns, nu va percepe actul educativ ca o activitate pentru care

trebuie sa depună efort.

Rezultatele unei activități realizate cu ajutorul jocului didactic sunt mult mai bune, mai vizibile și de durată mult mai lungă.

 

Referinte specifice

16 alte produse in aceeasi categorie: