Indrumar de laborator la Informatica pentru clasa a IX-a. Limbajul C++

18,00 lei


Cantitate

0234.537.441 / 0740.429.533

Program: Luni - Vineri » 09:00-16:00


Scopul cărţii pe care am scris-o, ,,Îndrumar de laborator la Informatică pentru clasa a IX-a. Limbajul C++”, este de a uşura învăţarea scrierii programelor în C++ utilizând CodeBlocks pentru rezolvarea problemelor eferente materiei din programa şcolară de la clasa a IX-a de matematică-informatică, intensiv informatică.   

Am structurat această carte pe trei capitole principale.

În primul capitol am prezentat programele asociate unor probleme importante cu privire la prelucrarea principalelor tipuri de date simple.

În al doilea capitol am prezentat programele aferente algoritmilor pentru prelucrarea datelor din tablouri unidimensionale. Am ales exemple semnificative de programe cu vectori care să implementeze cerinţele din programa şcolară şi pe cele din programa de bacalaureat.

În cel de-al treilea capitol am rezolvat câteva probleme în care am prelucrat datele din tablouri bidimensionale. Am scris programe pentru prelucrarea matricelor pătratice, dar şi pentru prelucrarea matricelor în care numărul liniilor este diferit de numărul coloanelor.

În scrierea programelor am utilizat şi fişiere text, atât pentru a citi date din ele, cât şi pentru a scrie date în ele.

 

 

Cuprins

 

1.    Algoritmi elementari. Programele aferente acestora.7

2.    Programele aferente algoritmilor pentru prelucrarea datelor din tablouri unidimensionale  61

3.    Programele aferente algoritmilor pentru prelucrarea datelor din tablouri bidimensionale  107

4.    Bibliografie. 151

Referinte specifice

16 alte produse in aceeasi categorie: