Bacalaureat. Admis

38,00 lei


Cantitate

0234.537.441 / 0740.429.533

Program: Luni - Vineri » 09:00-16:00


 

Dragi elevi,

 

Am dorit să editez câteva materiale de maximă importanţă pentru examenul de Bacalaureat din fiecare  an şcolar; din experienţa acumulată în timpul muncii la catedră, cele mai multe discuţii sunt legate de autorii canonici şi de cunoștințele  necesare fiecărui elev pentru Bac. Vă invit să parcurgem împreună toate subiectele care vă interesează, întrucât am adunat toată informaţia într-un singur loc şi astfel putem vorbi în timp aproape real. Sursele au fost cât se poate de diversificate, dar vă asigur că totul a fost verificat cu mare atenție și cu mult profesionalism. Vă urez din suflet succes la examenul de mâine şi de poimâine!  Iată câteva sfaturi finale:

 Dacă aţi alcătuit la timp portofolii didactice, consultaţi-le numaidecât, dacă nu, lucrarea de faţă vă vine în ajutor nemijlocit. Aşadar:

-Gândiţi-vă că nu este posibil să picaţi examenul!

-Fiţi atenţi la ţinută şi atitudine;

-Aveţi timp destul de gândire (circa o oră) -deci, nu intraţi în panică!

-Lectura textului este primul lucru prin care vă prezentaţi -deci, aveţi grijă să citiţi cursiv, cu intonaţie (dacă aveţi emoţii mari, urmăriţi rând cu rând cu ajutorul unei foi albe suprapuse peste text);

-Citiţi tare, energic, entuziast, răspundeţi privind evaluatorii direct, chiar dacă nu sunteţi siguri 100% de ceea ce ştiţi; 

-Încercaţi să răspundeţi oral, fără să citiţi permanent de pe ciornă;

Multe din cerinţe presupun argumente. Daţi citate din text !

Vă doresc mult succes !   

 

                Prof. dr. Luminiţa Săndulache      

 

      Volumul BACALAUREAT se defineşte ca o strategie integratoare utilizată în proiectarea, colectarea, analiza şi evaluarea sistematică a surselor de informaţii ( proiecte , eseuri , teste criteriale , autoevaluare ) care reflectă nivelul dezvoltării competenţelor elevului, dar și ale profesorului, precum și  progresul înregistrat în profesionalizarea sa . Aşadar , volumul este util atât pentru elevi, cât și pentru profesori, grație  selectării datelor pentru învăţare . El nu s-a dorit a fi ,,o  vitrină “ frumos aranjată , ci un manual care să permită strângerea unor informaţii destinate activității elevului pe o anumită perioadă de timp şcolar, oferind,  în funcţie de aceasta, o sinteză a întregii materii. Volumul  este la la fel de important atât pentru elevi, cât și pentru profesori, furnizând informații esențiale. El conține atât operele literare, cât și interpretarea explicită a acestora, precum și elucidarea unor probleme de limbă, comunicare și teorie literară, atât de necesare tuturor  celor care urmează să susțină un examen la Limba și Literatura Română.  

Autoarea                          

Referinte specifice

16 alte produse in aceeasi categorie: