Descrierea substantelor morfinomimetice si halucinogene

18,35 lei


Cantitate

0234.537.441 / 0740.429.533

Program: Luni - Vineri » 09:00-16:00


Specialistii din domeniul medicamentelor stiu ca nu se cunoaste in totalitate modul de actiune al drogurilor, ceea ce trebuie sa constituie un avertisment foarte serios pentru noi toti.
Formulele drogurilor chimice, active biologic sunt diferite intre ele din punct de vedere al structurii. Relatia directa intre structura si activitatea biologica este frecvent supusa unor factori subiectivi, aleatori.
Fenomenul structura-activitate este de multe ori surprinzator, datorita metabolitilor intermediari, ca rezultat al activitatii metabolice, care pot sau nu interactiona ireversibil cu macromolecula celulara, ducand si la efecte neasteptate.
Istoria psihotropelor este foarte pasionanta. Un savant foarte serios, profesorul Pelt de la Universitatea din Nancy, Franta, admite posibila varianta ca, intr-o zi, drogurile sa ofere posibilitatea oamenilor sa acceada la conditii mult superioare starii normale. In prezent, se stie ca drogurile actioneaza asupra a tot ce e mai profund in noi, asupra celulelor constitutionale ale creierului. Unii savanti afirma ca sistemul nervos si creierul nu sunt altceva decat traductoare ale experientei exterioare a corpului, adaugand ca psihotropele modifica aceste traductoare. Interactia merge uneori foarte departe si altereaza structura psihica intima. Bergson este primul filozof care afirma ca acest traductor care este creierul prelucreaza incomplet informatiile exterioare si, de aceea, creierul uman inchide in el doar o parte din real. Cu alte cuvinte, creierul transmite numai o parte dintre informatiile care sosesc si trebuie sa existe sau sa se inventeze mijloace care sa amelioreze capacitatea de transmisie a acestuia. In prezent se cunosc medicamente care pot deschide partial sau total creierul uman. Altfel spus, sa ,,deschida portile perceptiei

Referinte specifice

16 alte produse in aceeasi categorie: