.

Calatorie in pandemie, prin Africa. Libreville, Accra, Abidjan, Dakar, Bamako
search
Calatorie in pandemie, prin Africa. Libreville, Accra, Abidjan, Dakar, Bamako

Calatorie in pandemie, prin Africa. Libreville, Accra, Abidjan, Dakar, Bamako

Autor : Doru Ciucescu
9786065839045
19,62 lei
Cu TVA
Cantitate

De ce, pentru mine, Africa a continuat sa fie un obiectiv de calatorie?

Africa a fost primul continent, altul decat Europa, in care am calatorit. Deplasarile mele in Africa pot fi impartite in doua categorii: a. deplasari de serviciu; b. deplasari de turist.

In prima categorie intra doua tari din Maghreb. Astfel am locuit la Oran, in Algeria, trei ani, in perioada 1982-1985, cand am fost detasat de la Institutul de Invatamant Superior, din Bacau, la Scoala Normala Superioara de Invatamant Politehnic. De asemenea, am locuit si la Casablanca, in Maroc, cinci ani, in perioadele 1994-1997 si 1998 - 2000, cand am fost detasat de la Universitatea "Vasile Alecsandri", din Bacau, la Institutul Superior de Constructii, respectiv, la Institutul Superior Industrial. In Africa am mai calatorit ca turist. Prima oara am traversat Tunisia, de la Tunis la frontiera cu Algeria, in perioada 1-3 septembrie 1983, Apoi am calatorit in Egipt, in perioadele 6-14 februarie 1985 si 12-19 ianuarie 2013, Ultima calatorie in Africa am efectuat-o in Kenya, in perioada 18-26 august 2017. Dar nu a fost suficient. Am avut numeroase motive pentru care Africa si Oceanul Atlantic au continuat sa ramana pentru mine obiective de calatorie. Astfel am planificat doua circuite suplimentare, in partea estica a aceastei mari intinderi de apa, si vestica a acestei mari intinderi de uscat, care sa cuprinda, pe de o parte, Insulele Fericitilor, cuprinzand arhipelagurile Azore, Madeira, Canare si Capul Verde, la care, ca un bonus, am adaugat São Tome si Principe, iar pe de alta parte, tarile Gabon, Ghana, Coasta de Fildes, Senegal, Mauritania.

 Calatorie in... pandemie, prin Africa * Libreville, Accra,  Abidjan, Dakar, Bamako" cuprinde impresiile din calatoria efectuata in Africa, in perioada 5 - 19 martie 2020, de Doru Ciucescu, primul scriitor-calator in sapte continente, din literatura romana. Peripluul a necesitat zboruri insumand 17.794 de kilometri. Cartea este inclusa in colectia "Calatorii in sapte continente"