Ars Scientica Nr. 1

0,00 lei


Cantitate

0234.537.441 / 0740.429.533

Program: Luni - Vineri » 09:00-16:00


 

CUVÂNT ÎNAINTE

 

Stimați colegi,

            Revista ARS SCIENTICA vă propune schimburi de idei, de informații și de experiențe didactice pe care doriți să le împărtășiți în comunitatea cadrelor didactice care predau în învățământul preuniversitar.

Scopul revistei noastre este de a dezvolta interesul pentru studiul științelor la toate nivelurile de învățământ prin popularizarea materialelor originale pe care le-ați aplicat în cadrul orelor, a unor strategii didactice inovative care au avut ca scop îmbunătățirea calității actului didactic și care s-au finalizat cu un progres școlar al elevilor de la clasele dumneavoastră.

Dacă este adevărat că natura umană nu îşi găseşte liniştea până când nu îşi stabileşte apartenenţa la universal, atunci apare evidentă motivaţia studierii științelor încă din gimnaziu. Este legătura care a închis cercul, „ochiul magic” al oamenilor de ştiinţă înăuntrul şi în afara noastră, cheia către universalitate. Şi dacă rostul nostru este de fapt progresul, atunci este bine ca, încă din şcoală, să creăm la copii setea de cunoaştere, curiozitatea spre nou şi gândirea creativă.

            Edison spunea că geniul reprezintă, de fapt, 1% inspiraţie şi 99% transpiraţie, ceea ce înseamnă că, până la urmă, formarea complexă a individului ţine de voinţa sa, de capacitatea de a înţelege natura lucrurilor, ca dealtfel şi legătura dintre microscopic şi macroscopic.

De aceea este deosebit de important ca dascălul să aibă el însuşi o puternică chemare interioară spre această ştiinţă, dar şi disponibilitatea şi măiestria de a remodela conţinuturile în funcţie de situaţiile concrete din clasă, calitatea de a se dărui total discipolilor săi aşa cum o lumânare luminează mai mult când arde la ambele capete, chiar dacă există riscul ca ea să se consume mult mai repede.

            Prin urmare, sunteți invitați să publicați articole și studii de specialitate care să se constituie în exemple de bună practică pentru colegii interesați de dezvoltarea personală.

Colectivul de redacție

 

Referinte specifice

5 alte produse in aceeasi categorie: