.

America panglicilor cenusii, un vis... romanesc
search
America panglicilor cenusii, un vis... romanesc

America panglicilor cenusii, un vis... romanesc

Autor : Doru Ciucescu
9786065836730
19,62 lei
Cu TVA
Cantitate

Aceasta carte se dedica acelor romani care, in timpul comunismului, pentru a supravietui, nu au recurs la furtul de la stat, devenit "sport national", si acelor romani care, dupa caderea comunismului, pentru a se inavuti, nu au recurs la furtul de la stat, devenit "sport de politician" - Autorul

Fragment din carte:

„De la Los Angeles la San Francisco, prin tinuturi desertice, unde rasar... cazinouri

 O calatorie in vestul Statelor Unite ale Americii cu un grup de turisti francezi, aproape 50 la numar, organizata de o agentie specializata din Franta, nu a insemnat pentru mine doar cunoasterea, de cele mai multe ori, la viteza mersului pe jos sau a autocarului a unor realitati americane, ci si atingerea unei cote inalte a raportului dintre calitate si  pret, contactul cu doua mentalitati nationale, precum si constatarea, atat cat am inteles din limbajul lor verbal sau nonverbal, ca cetatenii Hexagonului nu au resentimente fata de romani.

Circuitul a avut ca punct de plecare Los Angeles, denumit, printre altele, "Entertainment Capital of the World" (n.a. Capitala Mondiala a Distractiei), dar si "Tinseltown" (n.a. Orasul Beteala). E1 a continuat cu vizitarea unor obiective turistice din California, Nevada, Arizona, Utah, incluzand, printre altele, "Grand Canyon" (n.a. Marele Canion), "Bryce Canyon" (n.a. Canionul Bryce), "Red Canyon" (n.a. Canionul Rosu), "Monument Valley" (n.a. Valea Monumentelor), "Death Valley" (n.a. Valea Mortii), "Yosemite National Park" (n.a. Parcul National Yosemite), Las Vegas, megapolisul denumit, de obicei, admirativ, "Gambling Capital of the World" (n.a. Capitala Mondiala a Jocurilor de Noroc), dar si peiorativ, "Lost Wages" (n.a. Salarii Pierdute) ori "Sin Town" (n.a. Orasul Pacat), deoarece se afla in Nevada, singurul stat unional, unde prostitutia este legalizata. Destinatia finala a circuitului a fost San Francisco, denumit scurt "City" (n.a. Oras), ca fiind cel mai mare oras de pe coasta americana a Pacificului, dar si "Shaky Town" (n.a. Orasul Subred), data fiind frecventa cutremurelor de pamant.”